Geest bemiddelaar Lemic waart nog rond bij PSV

PSV dacht met het vertrek van Valckx, De Visser en Gomes ‘de zaak-Lemic’ te hebben afgesloten. Ismail Aissati zorgt met zijn roep om vertrek opnieuw voor onrust binnen de club.

Onderwerp/Subject: Training PSV Reklame: Club/Team/Country: PSV Seizoen/Season: 2008/2009 FOTO/PHOTO: Training PSV's Ismail AISSATI (R) with Ibrahim AFELLAY (L) Trefwoorden/Keywords: #02 $69 ±1215029601760 Photo- & Copyrights © PICS UNITED P.O. Box 1235 - 5602 BE EINDHOVEN (THE NETHERLANDS) Phone +31 (0)40 296 28 00 Fax +31 (0) 40 248 47 43 http://www.pics-united.com e-mail : info@pics-united.com (If you would like to raise any issues regarding any aspects of products / service of PICS UNITED) or e-mail : sales@pics-united.com ATTENTIE: Publicatie ook bij aanbieding door derden is slechts toegestaan na verkregen toestemming van Pics United. VOLLEDIGE NAAMSVERMELDING IS VERPLICHT! (© PICS UNITED/Naam Fotograaf, zie veld 4 van de bestandsinfo 'credits') ATTENTION: © Pics United. Reproduction/publication of this photo by any parties is only permitted after authorisation is sought and obtained from PICS UNITED- THE NETHERLANDS The image is copyright to PICS UNITED or its associate photographers. Full name must be printed with the photo! (© PICS UNITED/Name Photographer, see field 4 of the File Info, 'credits") You may not publish, reproduce on either an electronic bulletin board, corporate intranet or the Internet, licence, sell or otherwise distribute the image(s) without a Licence to do so from PICS UNITED. PICS UNITED/BOB VAN DEN CRUIJSEM

Het rommelt nog altijd bij PSV. De machtsstrijd tussen algemeen directeur Jan Reker en een aantal voetballers dat zich laat begeleiden door de Servische spelersbemiddelaar Vlado Lemic, is alles behalve beslecht. Na het vertrek van technisch manager Stan Valckx, scout Piet de Visser en doelman Gomes probeert het negentienjarige talent Ismail Aissati nu een vertrek uit Eindhoven te forceren.

De middenvelder zorgde op de eerste trainingsdag van het seizoen al voor onrust door voor de camera’s van de NOS te verklaren dat hij weg wil bij PSV. Aissati herhaalde gisteren nogmaals zijn woorden en wees met de beschuldigende vinger naar Reker. „Ik heb geen vertrouwen meer in de directie. Na het vertrek van Kenneth Perez is me beloofd dat ik meer aan spelen toe zou komen, maar die belofte is nooit waargemaakt.”

Het verhaal van Aissati vertoont gelijkenissen met de gang van zaken rond Gomes. De Braziliaanse doelman verlengde eind vorig jaar zijn contract met PSV en sprak de intentie uit lang in Eindhoven te blijven. Een paar dagen na het veroveren van de landstitel wekte Gomes verbazing door in het weekblad Voetbal International hard uit te halen naar Reker. De publiekslieveling van PSV schilderde de algemeen directeur af als onbetrouwbaar en stelde onomwonden vast: „Hij eruit of ik eruit.”

De raad van commissarissen van PSV koos de kant van Reker. De algemeen directeur vermoedde dat spelersbemiddelaar Lemic achter het verhaal zat en zette de tegenaanval in. In de weken die volgden bleek openlijk hoe groot de machtspositie van de Serviër binnen de club was geworden. Valckx en De Visser – die allebei nauwe banden met Lemic onderhielden – verlieten de club. Doelman Gomes werd voor een bedrag van naar verluidt tien miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. Daarmee leken de problemen opgelost.

De nieuwe trainer Huub Stevens werd echter direct geconfronteerd met de strijd die nog altijd achter de schermen woedt. Valckx, De Visser, Gomes en de gehuurde Serviër Slobodan Rajkovic mogen dan met ‘de grote schoonmaak’ van Reker zijn verdwenen, maar binnen de selectie lopen met Danko Lazovic, Eduardo Alcides, Jonathan Reis, Fagner Conserva Lemos, Cassio Ramos en Ismail Aissati nog altijd spelers rond die nauwe banden onderhouden met de mensen uit ‘het kamp Lemic’. Het al dan niet aanblijven van Aissati bij PSV is de inzet van een nieuw conflict.

Aissati leek halverwege het afgelopen seizoen nog zo tevreden bij PSV dat hij instemde met een contractverlenging tot medio 2012. Het mondelinge akkoord werd echter nooit met handtekeningen bekrachtigd. In de afgelopen maanden groeide langzaam maar zeker de onvrede bij Aissati, die nauwelijks aan spelen toekwam. De voetballer haalde zich de woede van trainer Sef Vergoossen op de hals toen hij een invalbeurt tegen De Graafschap weigerde. Aissati werd daarop teruggezet naar het tweede elftal. Bemiddelaar Lemic nam het voor Aissati op en zette Vergoossen via Gomes onder druk. De doelman eiste van de coach dat de maatregel werd teruggedraaid.

Aissati, die zich laat begeleiden door Lemic’ zakenvriend Rodger Linse, is niet van plan het afgesproken contract met PSV te tekenen. Hij wil hoe dan ook weg bij de club die hem opleidde. Vorige week leek hij tot overeenstemming te komen met FC Utrecht, maar de transfer ketste af. De voorbije dagen flirtte hij openlijk met Ajax. Reker liet weten dat Aissati niet naar de concurrent mag. Bovendien gaat PSV ervan uit dat het in januari gesloten mondelinge akkoord met de jeugdinternational rechtsgeldig is.

Beide partijen zeggen nog niet uit te zijn op een arbitragezaak. Gesprekken tussen de nieuwe technisch manager Adrie van Kraaij en zaakwaarnemer Linse hebben nog niet tot een oplossing geleid. Aissati, die gisteren te horen kreeg dat hij niet in de olympische selectie zit, wil voor het einde van de week duidelijkheid.

Aanvoerder Timmy Simons was vol goede moed aan het seizoen begonnen en zuchtte even toen hij met de houding van Aissati werd geconfronteerd. „We kunnen niet verder met jongens die hier ontevreden zijn. Het is jammer, maar als er spelers weggaan, kan dat maar beter snel gebeuren”, stelde de Belg. „Het is zonde, want Isi is een zeer getalenteerde speler. Zolang de transfertermijn niet is gesloten kan er van alles gebeuren.”

Stevens was naar PSV gekomen met het idee om het „familiegevoel” terug te brengen binnen de club. De coach heeft wat dat betreft nog een hoop werk te verzetten. Reker en de Servische bemiddelaar verklaarden elkaar een paar maanden geleden de oorlog. Zolang de strijd tussen PSV en ‘het kamp Lemic’ niet is gestreden, zal de selectie van de Eindhovense voetbalclub verdeeld blijven.

    • Koen Greven