Bogotá onderzoekt handelen Zwitserse FARC-bemiddelaar

Bogotá, 16 juli. De hoogste openbaar aanklager in Colombia heeft gisteren een onderzoek aangekondigd naar de Zwitser Jean-Pierre Gontard, een van de Europese bemiddelaars die met de FARC onderhandelden over de vrijlating van gijzelaars. Gontard zou in Costa Rica een half miljoen dollar aan een gezant van de guerrillabeweging hebben overhandigd, waarschijnlijk als losgeld voor een ontvoerde werknemer van een Zwitsers farmaceutisch bedrijf. Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken zei gisteren in een reactie dat Gontard zijn boekje niet te buiten is gegaan. De FARC liet weten niet direct met de Colombiaanse regering te willen onderhandelen over vrijlating van de resterende gijzelaars, en alleen te willen praten met de linkse Nicaraguaanse president Ortega.