Boeren in verzet tegen exportheffing

Boeren in verzet tegen exportheffing Buenos Aires, 16 juli. In Buenos Aires demonstreerden boeren gisteren tegen een wet die exportheffingen op graan zou verhogen. Die wet werd op die dag in het Argentijnse parlement behandeld. Vandaag stemt de senaat over de wet die een vier maanden durend conflict veroorzaakte tussen de regering en de agrarische sector. De stakingen en wegblokkades van de boeren leidden tot voedseltekorten, teruglopende graanexporten en de afkalving van de populariteit van president Cristina Fernandez. In een poging het conflict op te lossen, heeft Fernandez, die de heffingen in maart aankondigde, vorige maand besloten deze heffingen aan het parlement voor te leggen. Foto AP Farmers' supporters gather at a Buenos Aires avenue during a demonstration against a controversial export duties bill which is under debate in the senate, Tuesday, July 15, 2008. The senate will be voting Wednesday on the export duties scheme which sparked a 4-month-dispute between the government and the farm sector. (AP Photo/Natacha Pisarenko) Associated Press