Bankgegevens van gestolen creditcards steeds goedkoper

Londen. Online shoppen met andermans creditcardgegevens is nog goedkoper geworden. Prijzen van bank- en creditcardgegevens zijn op internet sterk gedaald, doordat steeds meer `cybercriminelen` zulke data aanbieden. De bankgegevens - inclusief pincode - brachten ooit ten minste 100 dollar (62,50 euro) per kaart op, maar doen nu niet meer dan 10 à 20 dollar. Finjan, een internetbeveiligingsbedrijf, deed onderzoek naar criminele organisaties op internet. Volgens Finjan gaan de hackers door de lagere opbrengsten van creditcardgegevens hun terrein verleggen. Ze zijn nu bijvoorbeeld op zoek naar ziektekostengegevens van patiënten, om verzekeringsfraude te plegen, of om aan receptmedicijnen te komen en die met winst te verkopen. Finjan ontdekte online grote servers, waarop criminele organisaties allerlei soort informatie hadden opgeslagen.