5 Meepraten

Jaaa, een laptop op zonne-energie

Dat kan beter

wetenschap.ning.com

Dat kan beter. Een VPRO-programma met die naam start op woensdag 3 september (om 22.45 uur). Maar nu al kun je op de site wetenschap.ning.com je eigen ideeën kwijt over waar wel eens beter over nagedacht had kunnen worden. Een laptop op zonne-energie, zou dat geen uitkomst zijn, vraagt Rob van Hattum zich af. Andere bezoekers weten meteen te melden dat Apple ermee bezig is en dat er al wel batterijopladers op zonne-energie zijn. Zou het niet mooi zijn als je ervaringen en kennis kunt labelen als ‘Voor altijd bewaren’ suggereert bijvoorbeeld Gaby van Caulil. Een wetenschappelijke denktank zoekt aan de hand van de discussies op de site naar oplossingen die in het televisieprogramma aan bod zullen komen. Maar die website, wetenschap.ning.com... De afdeling video telt vooralsnog één filmpje. ‘Jij’ en ‘u’ wordt door elkaar gebruikt en dat laatste voornaamwoord ook nog eens consequent gespeld met een hoofdletter. Dat kan beter. (CJ)