40 procent van de Nederlanders

40 procent van de Nederlanders Bijlmermeer. Benjamin (8) loopt samen met zijn moeder Nana net de Holy Ghost kerk in Amsterdam Zuidoost uit. Ze hebben de Penticosta gevierd, een festival waarbij christenen de uitstorting van de Heilige Geest vieren. De kerk wordt vooral bezocht door Ghanezen en Surinamers. Nana houdt vooral van de muziek en het zingen tijdens de dienst. Het zondagse kerkbezoek werkt voor haar als therapie na een drukke werkweek. Opvallend is de felgekleurde kleding die moeder en zoon dragen. Nana gaat gekleed in de favoriete kleur van Nederlanders: 40 procent heeft blauw als lievelingskleur. De rode kleur van Benjamins schoenen en overhemd is de favoriete kleur van 21 procent van de bevolking: rood staat op nummer vier, na paars (in de strepen van de omslagdoek van Nana) en groen (ook te vinden in de omslagdoek). Nederlanders associëren de kleur blauw met ontspanning, verfrissing en een rustige stemming. Bij rood wordt gedacht aan termen als ‘stimuleren’, ‘dramatiseren’, ‘concurreren’, ‘symboliseren’. Foto Ad Nuis Serie De Nederlanders, aflevering Amsterdam ZuidOost Foto Ad Nuis Nuis, Ad

Benjamin (8) loopt samen met zijn moeder Nana net de Holy Ghost kerk in Amsterdam Zuidoost uit. Ze hebben de Penticosta gevierd, een festival waarbij christenen de uitstorting van de Heilige Geest vieren. De kerk wordt vooral bezocht door Ghanezen en Surinamers. Nana houdt vooral van de muziek en het zingen tijdens de dienst. Het zondagse kerkbezoek werkt voor haar als therapie na een drukke werkweek. Opvallend is de felgekleurde kleding die moeder en zoon dragen. Nana gaat gekleed in de favoriete kleur van Nederlanders: 40 procent heeft blauw als lievelingskleur. De rode kleur van Benjamins schoenen en overhemd is de favoriete kleur van 21 procent van de bevolking: rood staat op nummer vier, na paars (in de strepen van de omslagdoek van Nana) en groen (ook te vinden in de omslagdoek). Nederlanders associëren de kleur blauw met ontspanning, verfrissing en een rustige stemming. Bij rood wordt gedacht aan termen als ‘stimuleren’, ‘dramatiseren’, ‘concurreren’, ‘symboliseren’.