3 Vertalen

Al reizende leert men

Online talen leren

www.livemocha.com

Een taal leer je het snelst door die meteen in de praktijk brengen. In het buitenland dus. Helaas kan niet iedereen even drie weken naar Spanje om Spaans te leren. Maar met het internet is de wereld een stukje kleiner. Op Livemocha.com kun je gratis Engels, Frans, Duits, Japans, Spaans, Hindi, IJslands en andere talen leren. Op de interactieve site kom je in contact native speakers vanuit alle windstreken. Zo kun je bijvoorbeeld Frans leren en tegelijkertijd een Fransoos helpen met zijn Duits of Engels. De cursus bestaat uit schrijf-, luister-, spraak- en leeslessen. Medestudenten kunnen hun tips en reacties plaatsen bij jouw ingesproken en geschreven zinnen. En door in diverse talen met elkaar te communiceren, voel je je al snel een wereldburger. Wel moet je discipline hebben. Maar gelukkig houdt een virtuele ‘juf’ jouw vorderingen bij. (KP)