Vertrek Votron sust Fortis-belegger niet

AMSTERDAM. Het vertrek van topman Jean-Paul Votron van Fortis heeft de zorgen van aandeelhouders niet weggenomen. Zij willen nog steeds antwoord op brandende vragen. De Nederlandse beleggersclub VEB gaat donderdag met Fortis rond de tafel. Votron moest vrijdag het veld ruimen bij Fortis, enkele weken nadat de bankverzekeraar plotseling een kapitaalinjectie van 8,3 miljard euro nodig bleek te hebben. Het concern kampt met de dure overname van ABN Amro en gevolgen van de kredietcrisis. Bestuurslid Herman Verwilst neemt de taken van Votron tijdelijk over. De financieel topman Gilbert Mittler en voorzitter Maurice Lippens blijven aan. Deminor, dat enkele grote aandeelhouders adviseert, blijft aandringen op een openbare vergadering. Daar moeten aandeelhouders kunnen stemmen over het lot van de overgebleven topbestuurders.