transfers en ander voetbalnieuws

Werder Bremen geeft de Braziliaanse middenvelder Diego geen toestemming naar de Olympische Spelen af te reizen. De Duitse club speelt in augustus tijdens de Spelen drie wedstrijden – een beker- en twee competitieduels – en kan de spelmaker niet missen. „Ik respecteer de beslissing van de club en ga me nu richten op het komende seizoen”, zei een teleurgestelde Diego.

De Italiaanse club Juventus heeft de Deense international Christian Poulsen voor bijna 10 miljoen euro overgenomen van de Spaanse club Sevilla. De middenvelder heeft een vierjarig contract getekend.

Nourdin Boukhari verruilt Sparta voor Al-Ittihad uit Saudi-Arabië. De speler is gisteren met de club tot een akkoord gekomen en wacht nu tot Al-Ittihad de transfer heeft bevestigd bij Sparta.

PSV heeft bij de mensen rondom Ronaldo geïnformeerd of de Braziliaan interesse heeft om in Eindhoven te revalideren van zijn blessure. De club hoopt dat er vervolgens nog iets uit voortvloeit, zei trainer Huub Stevens gisteren. De spits herstelt van een zware knieblessure die hij begin dit jaar opliep in een duel van AC Milan. PSV heeft nog niks gehoord op het aanbod, voegde de coach toe.

Helmond Sport heeft assistent-trainer Jurgen Streppel gepromoveerd tot hoofdtrainer. Streppel volgt Jan Poortvliet op die na betaling van een afkoopsom vertrok naar het Engelse Southampton. Streppel speelde zelf zestien jaar lang betaald voetbal, onder meer bij Helmond Sport. Bij die club begon hij ook zijn trainersloopbaan.

International Orlando Engelaar is rond met Schalke 04. De Duitse club had al eerder overeenstemming bereikt met FC Twente over de transfer en is nu ook akkoord met de middenvelder zelf. Engelaar tekent een driejarig contract

Gastlanden Polen en Oekraïne zullen op tijd klaar zijn voor het Europees kampioenschap in 2012. Die belofte deden de Poolse premier Donald Tusk en zijn Oekraïense collega Julia Timosjenko gisteren tijdens een gezamenlijke persconferentie in Warschau. Beide landen liggen onder vuur omdat ze flink achterlopen op schema met de aanleg van onder meer infrastructuur en de bouw van stadions en hotels. UEFA-baas Michel Platini bezocht deze maand de twee naties en gaf vooral Oekraïne een uitbrander. Beide landen hebben tot de volgende UEFA-vergadering eind september de tijd om orde op zaken te stellen.