Palm Treo 800w, met wifi en gps

treo_800w.jpgIs er nog leven na de iPhone? Ja hoor. Bij Palm zijn ze bijvoorbeeld bezig met de introductie van de Treo 800w, een smartphone met vast toetsenbord, wifi en gps.

Vroeger was Palm nog Palm met een eigen besturingssysteem (Palm OS, uit de tijd dat je dit soort apparaten nog palmtops noemde). Nu is het grotendeels Windows Mobile 6.1, dat weliswaar veel functies biedt maar niet echt intuïtief werkt  op een telefoon. Het moet gezegd: Palm weet de mobiele Windows-versie een erg gebruiksvriendelijke verpakking te geven - nog beter dan bijvoorbeeld HTC dat al doet.
De specificaties van de 800w lekten uit omdat iemand bij een Amerikaanse provider per ongeluk een handleiding van 436 pagina’s liet slingeren. Oeps. Maar nu weten we wel zeker dat het toestel wifi en gps voor satellietontvangst heeft. Dat is voor de huidige Palm-gebruikers een belangrijke verbetering, en voor het bedrijf noodzakelijk om de concurrentie met bijvoorbeeld de RIM BlackBerry en de iPhone 3G aan te kunnen.

    • Marc Hijink