Overige films

Romancing the Stone (Robert Zemeckis, 1984, VS). Aantrekkelijke avonturenfilm in de stijl van de Indiana Jones-films. Schrijfster Kathleen Turner ziet haar romans werkelijkheid worden als zij met avonturier Michael Douglas in Columbia haar ontvoerde zuster gaat bevrijden. Werd in 1985 gevolgd door The Jewel of the Nile. Ook met Danny DeVito. RTL8, 20.30-22.25u.

Nutty Professor II: The Klumps (Peter Segal, 2000, VS). Eddie Murphy dwingt respect af met liefst acht rollen in overigens plat vervolg op remake van komediehit met Jerry Lewis uit 1963. Janet Jackson is de geliefde van de dikke professor die een verjongingselixer heeft uitgevonden. Veronica, 20.30-22.40u.

Star Trek: First Contact (Jonathan Frakes, 1996, VS). Imposante special effects zijn belangrijker dan het verhaal in achtste speelfilm naar de oorspronkelijke tv-serie. De Next Generation o.l.v. Captain Picard (Patrick Stewart) moet het in zijn eentje opnemen tegen de ultieme vorm van intergalactisch kwaad: de Borg, half-organisch-cybernetische wezens die elke andere levensvorm in zich opslorpen. Veronica, 22.40-0.45u.

25th Hour (Spike Lee, 2002, VS). New York na de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Een elegie, soms vet en nadrukkelijk, dan weer subtiel, voor het machtige New York van weleer, gepersonifieerd door de Wall Street-employé Barry Pepper en de joodse intellectueel Philip Seymour Hoffman. In een monoloog voor de spiegel roept drugshandelaar Monty (Edward Norton) ‘fuck you’ tegen al zijn stadgenoten: de Koreaanse kruideniers, de sikh-taxichauffeurs, de chassidische boekhouders, de zwarte basketballers, de Italiaanse maffiosi. Ze komen hem de neus uit. De stad is kapot, evenals de illusie van onkwetsbaarheid. BBC1, 0.25-2.30u.