Obama vs New Yorker magazine

Obama vs New Yorker magazine Het campagneteam van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft een satirische cover van het tijdschrift The New Yorker „smakeloos en beledigend” genoemd. Op de omslag, getiteld ‘Politics of Fear’ staat een tekening van Barry Blitt, die Obama heeft afgebeeld als een moslim en zijn vrouw als een terrorist. Volgens hoofdredacteur Remnick zegt de cover veel over het beeld dat Amerikanen van hem hebben. „Ik zou een cover nooit alleen uitbrengen om aandacht te trekken.” Lees het interview met hem en een reactie van de tekenaar via nrcnext.nl/links Blitt, Barry;The New Yorker

Het campagneteam van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft een satirische cover van het tijdschrift The New Yorker „smakeloos en beledigend” genoemd. Op de omslag, getiteld ‘Politics of Fear’ staat een tekening van Barry Blitt, die Obama heeft afgebeeld als een moslim en zijn vrouw als een terrorist. Volgens hoofdredacteur Remnick zegt de cover veel over het beeld dat Amerikanen van hem hebben. „Ik zou een cover nooit alleen uitbrengen om aandacht te trekken.”

Lees het interview met hem en een reactie van de tekenaar via nrcnext.nl/links