Nooit meer ronddolen

Laatst reed ik een parkeergarage binnen in Gent. Helaas, ik was in de val gelopen. Eén grote file door de hele parkeergarage heen. Waarom?

De bestuurders in de auto’s voor me stonden te wachten tot er parkeerplaatsen beschikbaar kwamen van mensen die de boodschappen nog moesten inladen en de kinderwagens nog moesten inklappen. Ik heb na maar liefst een uur wachten de mogelijkheid gekregen om de parkeergarage weer te verlaten – na betaling welteverstaan. Op dat moment verlangde ik terug naar de parkeergarage in de Poolse hoofdstad Warschau, die ik enkele jaren eerder was binnengereden. Onder een groot winkelcentrum in een buitenwijk van Warschau was de parkeergarage voorzien van borden waarop aangegeven stond hoeveel parkeerplaatsen er in die specifieke rij nog vrij waren. Vervolgens kon je direct naar de vrije parkeerplaats rijden. Er hing namelijk een groen lampje boven. Boven de plekken waar al een auto stond geparkeerd, brandde een rood lichtje. Een fantastisch tijdbesparend idee dus.

Waarom worden er in Nederland eigenlijk nog parkeergarages gebouwd zonder dit systeem?

Remi Vos

Delft

    • Remi Vos Delft