Jongeren in Mexico doodgeschoten

mexico-stad. Onbekende schutters hebben in een drukke straat in de Mexicaanse stad Guamúchil vier auto`s met kogels doorzeefd. De inzittenden, acht jongeren, kwamen om het leven. Het jongste slachtoffer was een meisje van twaalf jaar. In de toeristische havenstad Mazatlán - eveneens in de door geweld geteisterde staat Sinaloa - hadden zaterdag zes andere gewapende mannen, verkleed als politieagenten, urenlang tientallen bezoekers van een restaurant in een winkelcentrum gegijzeld, nadat ze de plaatselijke politiecommissaris hadden doodgeschoten. Na onderhandelingen met de politie wisten ze te ontkomen. Sinds de Mexicaanse regering eind 2006 een offensief ontketende tegen drugshandelaren, kwamen zo`n 500 politiemensen om het leven. Sinds begin dit jaar zijn bij drugs gerelateerd geweld zo`n 1.700 mensen gedood.