Israëlische premier Olmert weer van fraude beschuldigd

Jeruzalem. Tegen de Israëlische premier Ehud Olmert zijn de afgelopen dagen volgens de politie nieuwe bewijzen van fraude aan het licht gekomen. Het politie- en justitieonderzoek tegen hem is uitgebreid. Olmert is vrijdag opnieuw door de politie verhoord. De nieuwe verdenkingen richten zich op vliegreizen die Olmert en zijn familieleden maakten. Hij wordt ervan verdacht buitenlandse reizen bij verschillende instanties te hebben gedeclareerd. Het daarmee verkregen geld werd op een speciale bankrekening gestort, waarmee de premier tot 2004 via een reisbureau privéreizen financierde. Gedupeerd zijn, onder meer, Holocaustinstituut Yad Vashem, het Simon Wiesenthal Centrum en een organisatie voor gehandicapte kinderen. Het zou gaan om ongeveer 100.000 dollar. Olmert overleefde gisteren een motie van wantrouwen in het Israëlische parlement.