Flinke omzetgroei in Nederlandse detailhandel

Voorburg, 15 juli. De Nederlandse detailhandel heeft in mei 7,8 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. In april steeg de omzet nog met 3,6 procent. De stijging van de omzet in mei is deels te danken aan een gunstige verdeling van koopdagen. Als dat effect niet wordt meegerekend komt de omzetgroei uit op ruim 5 procent, aldus het CBS. De prijzen stegen in mei met 2,5 procent, het aantal verkochte artikelen steeg met 5,2 procent. De omzetgroei werd zowel door supermarkten als non-foodwinkels gerealiseerd. Supermarkten zagen de omzet met bijna 15 procent stijgen. De prijzen stegen met ruim 5 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2007. Met name verse groenten waren fors duurder dan een jaar eerder. Winkeliers in de non-foodsector zagen de omzet met gemiddeld 5,4 procent toenemen. Elektronicawinkels boekten bijna 5 procent minder omzet dan in dezelfde maand in 2007.