Film van de dag

Zanger en liedjesschrijver Bob Dylan blijft raadselachtig in de documentaire No Direction Home: Bob Dylan. Zur ARTE-Sendung No Direction Home Ð Bob Dylan 5: Bob Dylan: ãI wrote them anywhere I was...Ò (ãIch schrieb meine Songs Ÿberall, wo ich war...Ò) © BR/WDR Foto: BR Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wšlk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com BR/WDR

No Direction Home: Bob Dylan. Fijne Bob Dylan double bill op Arte: niet alleen drie uur lang verrukkelijk raadselvergrotend documentair materiaal van Martin Scorsese in No Direction Home, maar eerst ook nog om 21.00u. Sam Peckinpahs anti-western Pat Garett & Billy the Kid (1973) waarin Dylan een rolletje met de veelzeggende naam Alias speelde. De gerenommeerde Amerikaanse filmcriticus Roger Ebert schreef de film destijds de grond in, maar dat kan een beetje Dylan-fan niet deren. Daarna is het simpelweg smullen van het georakel dat Scorsese zijn idool wist te ontlokken. Alsof Dylan met zijn rise and fall en haat-liefdeverhouding met werk een hoofdpersoon uit een van Scorseses eigen speelfilms is. Was hem dat met de Rolling Stones in Shine a Light ook maar gelukt.(Martin Scorsese, 20005, VS). ARTE, 22.40-02.05u.

Dana Linssen

    • Dana Linssen