Einstein als ereburger

Civilization Revolution

Civilization: Revolution (PlayStation 3, Xbox 360)

Er rest ons niets dan beschaving. Gelukkig bouwen gamers al sinds 1991 aan een betere wereld in het strategiespel Civilization van de Amerikaan Sid Meier. Een game waarin wereldleiders steden uit de grond stampen, handelsroutes aanleggen en technologieën ontwikkelen. Deze nieuwe versie, Civilization: Revolution, is voor het eerst speciaal ontwikkeld voor de Xbox 360- en PlayStation 3. Nieuwkomers zijn vaak geneigd een groot leger in te zetten om de tegenstander snel van de kaart te vegen. Dat werkt, maar de speler kan nog op drie andere manieren winnen: door geld op te potten, door ereburgers als Einstein te trekken, of te zegevieren in de Space Race en als eerste Alpha Centauri te bereiken. De charme van Civilization is dat een potje in een uur of twee, drie rond is en al deze speelwijzen gemakkelijk kunnen worden uitgeprobeerd.

Niels ’t Hooft

    • Niels `t Hooft