Druilerige start

Warm zomerweer is niet in zicht. Het blijft wisselvallig en ook de temperaturen vallen vanaf morgen wat lager uit. Veroorzaker van dit wisselvallige weer zijn regengebieden die horen bij lagedrukgebieden boven Scandinavië en de Atlantische Oceaan. Hogedrukgebieden proberen vanuit het zuiden dichterbij te komen, maar slagen daar vooralsnog niet in.

Vanavond neemt de bewolking vanuit het noordwesten opnieuw toe. In de loop van de avond en nacht valt er wat lichte regen. Daarbij koelt het af tot een graad of 16. Dat is warmer dan normaal. In het noorden en noordwesten begint de dag morgen met een waterig zonnetje. Op andere plaatsen regent het licht. De regen trekt in de loop van de dag weg naar het zuidoosten. De zon breekt dan wat meer door.

In het noorden valt ’s middags een enkel buitje. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind en daarbij wordt het 18 graden in het noorden tot 20 graden verder landinwaarts.

Donderdag en vrijdag beginnen bewolkt en buiig, maar in de middag lijkt het iets te verbeteren. Dan wordt het droger en is ook de zon wat meer te zien. Wel blijft het met 17 tot 20 graden aan de frisse kant.

Ook in het weekend vallen er buien en is het fris. Op zaterdag kan het ook onweren.