Cabaretier met 70.000 toeschouwers

BERLIJN. De Duitse cabaretier Mario Barth heeft afgelopen weekeinde een wereldrecord gevestigd door een optreden te verzorgen voor ongeveer 70.000 toeschouwers. Mario Barth verdient hiermee een notering in het Guiness Book of Records. Dat bevestigde een woordvoerder. De cabaretier verviervoudigde het oude wereldrecord van bijna zestienduizend bezoekers dat sinds mei op naam stond van de Amerikaan Chris Rock. De recordavond vormde de afsluiting van Barth`s tournee Mannen Zijn Primitief, Maar Gelukkig! In deze voorstelling gaat de Berlijnse cabaretier in op het klassieke onbegrip tussen mannen en vrouwen.

Op de website tate.org.uk/britain/turnerprize is werk te bekijken van de genomineerden voor de prijs van 2008: Runa Islam, Mark Leckey, Goshka Macuga, Cathy Wilkes