‘Black is Beautiful’ in de Nieuwe Kerk

‘Black is Beautiful’ in de Nieuwe Kerk Amsterdam, 15 juli. In de Nieuwe Kerk in Amsterdam worden schilderijen van Iris Kensmil opgehangen. Haar werken zijn onderdeel van de tentoonstelling ‘Black is Beautiful. Van Rubens tot Dumas’ die op 26 juli geopend wordt. Op de expositie zijn werken van Nederlandse schilders te zien waarop zwarte modellen staan afgebeeld. Volgens de Nieuwe Kerk wordt „voor het eerst aandacht besteed aan de aantrekkelijkheid van de zwarte mens in de kunst van de Nederlanden”. De expositie toont miniaturen van Jacob van Maerlant uit 1330, 17-eeuwse meesters en werk van hedendaagse zwarte kunstenaars. Zoals Gillion Grantsaan, die koningin Beatrix voorziet van een afrokapsel. Foto Bram Budel Opbouw tentoonstelling "Black is Beautiful. Rubens tot Dumas", werk van de zwarte kunstenares Iris Kensmil wordt aan de 15e eeuwse zuilen van de Nieuwe Kerk gehangen. De tentoonstelling in de nieuwe kerk gaat op 26 juli open voor publiek. FOTO: BRAM BUDEL Budel, Bram