Beurzen in Verre Oosten fors omlaag

TOKIO, 15 juli. De beurzen in het Verre Oosten zijn vandaag stevig in de rode cijfers gedoken, vooral door zorgen over de financiële sector in de Verenigde Staten. In Tokio moesten de bankfondsen het ontgelden. Ook Japanse exporteurs hadden het niet makkelijk. De Nikkei-index van 225 hoofdfondsen verloor 255,60 punten (2 procent) tot 12.754,56 punten, het laagste niveau in bijna vier maanden. Beleggers zijn bezorgd dat het reddingsplan van de Amerikaanse overheid voor de hypotheekbanken Freddie Mac en Fannie Mae de onrust op de beurzen niet zal wegnemen. Ook elders in het Verre Oosten werden stevige koersdalingen geregistreerd. De Kospi in Seoul verloor 3,2 procent en de All Ordinaries in Sydney daalde 2 procent. De beurs in Hongkong eindigde met een verlies van 3,8 procent, de laagste slotstand in vier maanden.