5 Bouwen

5 Bouwen Escher met lego tinyurl.com/7kve5 Met lego kun je zoveel meer doen. Haal de legoblokjes van zolder en ga aan de slag om een van de onmogelijke figuren uit het werk van M.C. Escher na te bouwen. Natuurlijk kun je nooit een ring van trappen bouwen die alsmaar omhoog gaat, maar als je vanuit de juiste hoek naar je bouwwerk kijkt, dan lijkt het echt alsof de legomannetjes oneindig klimmen. Andrew Lipson bouwde al een hele reeks Escher-werken na en geeft gedetailleerde bouwplannen op zijn site. Op de opmerking of hij niets beter te doen heeft, reageert hij met de tegenvraag of mensen niets beters te doen hebben dan hem te vragen of hij niets beter te doen heeft. Escher zou trots op hem zijn.

Escher met lego

tinyurl.com/7kve5

Met lego kun je zoveel meer doen. Haal de legoblokjes van zolder en ga aan de slag om een van de onmogelijke figuren uit het werk van M.C. Escher na te bouwen. Natuurlijk kun je nooit een ring van trappen bouwen die alsmaar omhoog gaat, maar als je vanuit de juiste hoek naar je bouwwerk kijkt, dan lijkt het echt alsof de legomannetjes oneindig klimmen. Andrew Lipson bouwde al een hele reeks Escher-werken na en geeft gedetailleerde bouwplannen op zijn site. Op de opmerking of hij niets beter te doen heeft, reageert hij met de tegenvraag of mensen niets beters te doen hebben dan hem te vragen of hij niets beter te doen heeft. Escher zou trots op hem zijn.

    • Ionica Smeets