3 Naaien

3 Naaien Een dodecaëder als handtas tinyurl.com/6lsljj De oude Grieken waren al fan van de dodecaëder, een regelmatig veelvlak met als zijden twaalf gelijkzijdige vijfhoeken. Spelletjesfanaten gebruiken twaalfzijdige dobbelstenen in hun obscure spelletjes. En handige meisjes maken hun handtas in de vorm van een dodecaëder. Op de website zie je in beeld hoe dat moet. Naai elf gelijkzijdige vijfhoeken aan elkaar en maak van de laatste vijfhoek een sluiting. Voering erin, hengsel eraan en de showen maar.

Een dodecaëder als handtas

tinyurl.com/6lsljj

De oude Grieken waren al fan van de dodecaëder, een regelmatig veelvlak met als zijden twaalf gelijkzijdige vijfhoeken. Spelletjesfanaten gebruiken twaalfzijdige dobbelstenen in hun obscure spelletjes. En handige meisjes maken hun handtas in de vorm van een dodecaëder. Op de website zie je in beeld hoe dat moet. Naai elf gelijkzijdige vijfhoeken aan elkaar en maak van de laatste vijfhoek een sluiting. Voering erin, hengsel eraan en de showen maar.

    • Ionica Smeets