2 Bakken

2 Bakken Fractalkoekjes tinyurl.com/3lk5mp Met twee kleuren deeg kun je prachtige fractalkoekjes maken. In een fractal herhalen steeds dezelfde patronen zich van de kleinste tot de grootste schaal. Neem bijvoorbeeld zanddeeg en chocoladedeeg. Maak acht lange vierkante worsten van zanddeeg en één even grote worst van chocoladedeeg. Bouw een grote worst van deze negen balken en leg de bruine in het midden. Als je nu een plakje afsnijdt, dan heb je een vierkant wit koekje met in het midden een bruin vierkantje. Rek de grote worst voorzichtig uit in de lengte, tot hij net zo groot is als de negen worsten waarmee je begon. Snijd de uitgerekte worst in stukjes met dezelfde lengte en stapel de kleine worstjes weer op met een nieuwe bruine balk in het midden. Nu krijg je koekjes met in het midden een groot bruin vierkant en er omheen acht witte vierkanten met in het midden elk een klein bruin vierkantje. Zie bovengenoemde site voor het recept, met foto’s bij alle handelingen.

Fractalkoekjes

tinyurl.com/3lk5mp

Met twee kleuren deeg kun je prachtige fractalkoekjes maken. In een fractal herhalen steeds dezelfde patronen zich van de kleinste tot de grootste schaal. Neem bijvoorbeeld zanddeeg en chocoladedeeg. Maak acht lange vierkante worsten van zanddeeg en één even grote worst van chocoladedeeg. Bouw een grote worst van deze negen balken en leg de bruine in het midden. Als je nu een plakje afsnijdt, dan heb je een vierkant wit koekje met in het midden een bruin vierkantje. Rek de grote worst voorzichtig uit in de lengte, tot hij net zo groot is als de negen worsten waarmee je begon. Snijd de uitgerekte worst in stukjes met dezelfde lengte en stapel de kleine worstjes weer op met een nieuwe bruine balk in het midden. Nu krijg je koekjes met in het midden een groot bruin vierkant en er omheen acht witte vierkanten met in het midden elk een klein bruin vierkantje. Zie bovengenoemde site voor het recept, met foto’s bij alle handelingen.

    • Ionica Smeets