Yahoo wijst bod Microsoft af

Internetzoekmachine Yahoo heeft gisteren een nieuwe vijandige overnamepoging van softwarebedrijf Microsoft afgewezen. Begin deze maand hervatte Microsoft de in mei dit jaar gestaakte overnamestrijd. Met steun van de invloedrijke belegger Carl Icahn, die 5 procent van de Yahoo-aandelen bezit, hoopte Microsoft nu meer kans te maken op een geslaagde overname. In mei wees Yahoo, tot frustratie van veel aandeelhouders, een bod van 33 dollar per aandeel af. Daarop opende Icahn de strijd met de Yahoo-top. Hij is uit op het ontslag van de huidige topman, Jerry Yang. Microsofts voorwaarde voor overname was dat Icahn onderdeel uit zou gaan maken van de dagelijkse leiding van Yahoo. Yahoo-bestuursvoorzitter Roy Bostock zei dat het „bespottelijk was te denken dat de raad van bestuur zo’n voorstel zou kunnen accepteren”. (AP)

Kijk voor eerdere berichten op nrc.nl/yahoo