Tenor John van Kesteren overleden

DEN HAAG. In zijn woonplaats Jupiter in Florida is vrijdag op 87-jarige leeftijd de bekende Nederlandse tenor John van Kesteren overleden. Zijn familie heeft dat gisteren bevestigd. Van Kesteren heeft een grote, internationale carrière gehad. Hij zong tot op hoge leeftijd. Zo gaf hij in 2001 in Canada nog een optreden. Van Kesteren werd in 1921 in Den Haag geboren. Hij werd tekenaar elektrotechniek bij de PTT, en bleek veel talent voor zang te hebben. Toen hij al optrad in Wenen, Bazel en Parijs, bleef hij nog steeds in dienst bij de PTT. Pas in 1950 zegde hij zijn baan op. In 1959 verhuisde hij naar München, waar hij zeventien jaar zou blijven. De Duitse regering benoemde Van Kesteren in 1965 tot `Bayerische Kammersanger`. In 1970 werd hij in Nederland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.