Televisiezender Euronews nu ook in het Arabisch

Parijs, 14 juli. De Europese nieuwszender Euronews, die al in zeven talen uitzendt, heeft aan de vooravond van de Mediterrane Top in Parijs een Arabischtalige zender gelanceerd. Philippe Cayla, directeur van Euronews, zei: ”Wij moeten een intellectuele en culturele brug bouwen over de gehele Mediterranee omdat de samenwerking tussen Euro-Middellandse Zeelanden van vitaal en strategisch belang is.” De Arabischtalige programma`s zullen dezelfde zijn als in de zeven andere talen (Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees en Russisch), met dezelfde beelden. De Arabische versie is gefinancierd door de Europese Commissie en is begroot op 5 miljoen euro per jaar. Euronews wordt in 130 landen via 35 satellieten verspreid en heeft meer dan 200 miljoen kijkers.