Televisie Voorkeur

Prize for fame is de eerste aflevering van het derde seizoen van de BBC-dramaserie over meesteroplichters Hustle. Terug uit Las Vegas, in financiële problemen doen de meesteroplichters zich voor als muziekproducer en manager om een beruchte tegenstander met een onaangename zoon die denkt dat hij een talentvolle rapper is een poot uit te draaien. Met v.l.n.r. Robert Glennister als Ash Morgan, Adrian Lester als Mickey Stone, Jaime Murray als Stacie Monroe, Marc Warren als Danny Blue en Robert Vaughn als Albert Stroller. Ned.3, 23.00-0.00u. Picture shows:- ROBERT GLENNISTER as Ash Morgan, ADRIAN LESTER as Mickey Stone, JAIME MURRAY as Stacie Monroe, MARC WARREN as Danny Blue and ROBERT VAUGHAN as Albert Stroller BBC

actualiteiten

EénVandaag. Begin van de zomerserie Gesprekken aan de Keukentafel. Aan de hand van tv-fragmenten blikt presentator Wouter Kurpershoek met een prominent persoon aan tafel terug op het nieuws waarin deze de hoofdrol heeft gespeeld. Geert Wilders is de eerste gast. Hij kijkt terug op alle commotie rondom de zestien minuten durende film Fitna en vertelt over andere gebeurtenissen in het nieuws die hem hebben geraakt. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Terwijl de olie- en benzineprijzen naar recordhoogten stijgen en iedereen op zoek is naar alternatieve brandstoffen voor auto’s, is er allang een alternatief dat nu eindelijk volwassen lijkt te worden: de elektrische auto. Hij is schoner, sneller en goedkoper in gebruik. Een onderzoek naar de auto is van de toekomst. Verder een reportage over de mooie en gevaarlijke kanten van internetdaten. Tien jaar geleden was er de eerste datingsite, waar mensen op een nieuwe digitale manier elkaar konden leren kennen. Inmiddels zijn er op de datingsites 2 miljoen mensen ingeschreven. Maar waartoe leidt deze relatief nieuwe vorm van het zoeken van een liefdespartner? Ned.2, 20.30-20.55u.

Nova/Den Haag Vandaag. De over het algemeen publiciteitsschuwe Amerikaanse singer/songwriter Jack Hody Johnson (Hawaï, 1975) praat over zijn ‘groene’’, milieuvriendelijke toernee. Verder onder meer een aflevering van de beeldenserie 1968. Ned.2, 22.45-23.20u.

informatief

Nieuwslicht. Populair-wetenschappelijk programma. Scholieren kunnen moeilijk hun bed uitkomen omdat zij een ander bioritme hebben dan volwassenen. Volgens sommige onderzoekers zouden middelbare scholieren op zijn vroegst om 10.00 uur ‘s morgens met leren moeten beginnen. Een paar scholen doen dat ook, met goede resultaten. Verder blijkt uit eigen onderzoek dat fietsen en tegelijkertijd telefoneren gevaarlijk is. Toch wordt het niet verboden. En: koffie is de meest gebruikte psychoactieve stof in de wereld, al werd vaak beweerd dat het schadelijk was voor de gebruiker. Na vele jaren onderzoek hebben onderzoekers in sommige soorten koffie inderdaad een stofje gevonden, dat slecht is voor je hart. Presentatie: Menno Bentveld. Ned.3, 19.50-20.16u.

Mary Queen of shops. reportageserie waarin detailhandelgoeroe Mary Portas kleine kledingwinkels advies geeft hoe ze zich te weer kunnen stellen tegen de grote concurrenten. Vanavond is te zien hoe zij opnieuw Homeboy en Ju-Ju bezoekt, twee winkels die zij eerder van advies heeft voorzien. Portas gaat na of ze haar goede raad hebben opgevolgd, of dat ze teruggevallen zijn in oude gewoontes. BBC 2, 22.00-23.00u.

Gezellig naar Marokko. Vierde deel van een zevendelige reportageserie over een reis naar Marokko met een groep twintig stellen kampeerders. Ned.1, 22.20-22.50u.

Documentaire

Panorama: China’s secret war. Reportage onderzoekt de aantijgingen dat China, waar over een maand de Olympische Spelen worden gehouden, bezig is om de regering van Sudan van wapens te voorzien zodat er militaire, gewelddadige acties kunnen worden uitgevoerd in Darfur. BBC 1, 21.30-22.00u.

Drama

Cranford Chronicles. Laatste deel van Britse historische kostuumserie. In 1842 wordt de bevolking van het stadje Cranford in Cheshire geconfronteerd met ‘moderniteiten’. Alles gaat fout voor dokter Harrison. Zijn verkering is uit en zijn reputatie is verwoest. Miss Matty krijgt vreselijk nieuws maar de dames van Cranford staan klaar om te helpen. Met o.a. Judi Dench, Eileen Atkins en Simon Woods Ned. 2, 20.55-22.00u.

Entourage. Amerikaanse dramaserie over de opkomende filmster Vincent Chase en zijn vriendengroep. In de eerste aflevering van de tweede reeks, The boys are back in town, zijn de vrienden weer in Los Angeles na filmopnamen in New York. Met o.a. Adrian Grenier, Kevin Dillon en Kevin Connolly. Ned.3, 0.00-0.30u.

amusement

Koefnoen. Satirisch programma. Compilatie van eerdere uitzendingen. Met o.a. Paul Groot, Owen Schumacher, Jeremy Baker, Jack Wouterse en Marjan Luif. Ned.3, 22.00-22.35u.

sport

Tourjournaal. Nieuws uit de Tour de France met onder meer een verslag van de vandaag verreden rit. Ned.3, 20.25-21.15u.

NOS Studio Sportzomer. Praatprogramma over de Tour de France met als gasten minister Camiel Eurlings, fervent vrijetijdsfietser en oud-renner Michael Boogerd. Ned.1, 22.50-23.45u.