Oudste blogger ter wereld overleden

SYDNEY, 14 juli Een Australische vrouw, bekend als de oudste blogger ter wereld, is zaterdag op 108-jarige leeftijd overleden. Dat berichtte het Australische persbureau AAP. Olive Riley schreef sinds vorig jaar februari meer dan zeventig keer over haar leven en hoe ze de twintigste eeuw had ervaren. Duizenden mensen wereldwijd volgden haar belevenissen.

Olive werd op 20 oktober 1899 geboren, maakte twee wereldoorlogen mee, bracht drie kinderen groot en had verschillende banen, waaronder kokkin op een boerderij en serveerster in een bar. In haar laatste bericht op 26 juni schreef ze vanuit het bejaardentehuis: ”Penny, die in het bed naast me ligt, kreeg afgelopen week bezoek van haar dochter, die professioneel zangeres is. En raad eens wat er gebeurde! We zongen samen enkele vrolijke liedjes. Ook enkele verzorgsters zongen mee. Het was net een concert.”