Opnieuw wisselvallig

Na een veelbelovend begin van de week gaat vanaf morgen de zon schuil achter de wolken. Het is nog wel warm, maar dat verandert vanaf woensdag ook. Het wordt weer wisselvallig met elke dag wel een aantal buien.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken, maar het wordt niet helemaal helder. Vanuit het westen nemen de wolkenvelden hogerop in de atmosfeer toe. Hierdoor wordt het de komende nacht minder fris met minima die uitkomen tussen 10 graden langs de oostgrens tot 15 vlak bij zee.

Aan de kust blijft het ook stevig waaien. Morgen is het vrijwel overal bewolkt; alleen in het zuidoosten van het land schijnt in de ochtend nog een waterig zonnetje. Soms valt er ook een beetje regen. Ondanks het gebrek aan zon wordt het toch 20 graden vlakbij zee tot plaatselijk 23 in het oosten.

Er waait een matige zuidwestenwind, op open water soms een windkracht 5. ’s Avonds en in de nacht naar woensdag gaat het vanuit het noordwesten regenen. De regen trekt woensdag via het oosten het land uit, waarna vanuit het westen de zon weer doorbreekt.

Met een stevige, naar noordwest draaiende wind wordt het 18 tot 20 graden. Vanaf donderdag gaan er weer flinke buien vallen met plaatselijk onweer en is het fris. Met een stevige zuidwester wordt het niet warmer dan een graad of 18. Voorlopig is de zomer in Nederland nog ver te zoeken.