Luie zomerkeuken

Het land leger, de krant met zomerpagina’s, volgens mij is de zomer wel zo’n beetje officieel. Nee, dit is geen aankondiging van zes weken komkommer knagen hier bij koken etc. Wat ik dan wel van plan ben? Met weinig moeite elke dag iets lekkers op tafel zetten. Zoiets als deze yoghurtkip met watermeloensalade. Welkom in mijn luie zomerkeuken.

Voor 4 personen:

100 ml volle yoghurt

sap van 1 citroen

4 eetlepels olijfolie

2 theelepels gedroogde oregano

2 dubbele (biologische) kipfilets

1 komkommer, ongeschild, in blokjes

4 kleine tomaten, in kwarten

1 schijf watermeloen, in blokjes

1 rode ui, in dunne ringen

100 g zwarte (Kalamata) olijven

Roer een marinade van de yoghurt, de helft van het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel oregano, zout en versgemalen peper. Halveer de kipfilets en wentel ze erdoor. Laat een half uur marineren.

Verhit de ovengrill op de hoogste stand of maak de barbecue aan.

Klop een dressing van de rest van het citroensap, de olijfolie en oregano en maak op smaak met zout en peper. Meng de komkommer, tomaat, watermeloen, ui, olijven en dressing tot een salade. Laat de kipfilets uitlekken. Leg ze in een ovenschaal en gril ze in 10- 15 minuten gaar en aan beide kanten goudbruin onder de grill. Of rooster ze op de barbecue. Serveer de kip met de watermeloensalade en Turks brood.

Praat mee over de luie zomerkeuken op nrcnext.nl/kokenetc Kijk op nrc.tv om Janneke te zien koken

    • Janneke Vreugdenhil