Koers TNT hoger door geruchten over overname

Amsterdam, 14 juli. Geruchten over een overname van pakket- en postbedrijf TNT door zijn Amerikaanse concurrent FedEx werden vandaag zeer serieus genomen door beleggers op het Damrak. Zij zetten het aandeel TNT in de ochtendhandel bijna 28 procent hoger op 23,56 euro. ”Of het gerucht klopt weet ik niet, maar vanuit strategisch oogpunt zou het een logische zet zijn”, zei analist Philip Scholte van Rabo Securities vanmorgen. De Britse zakenkrant Financial Times meldde dit weekeinde op grond van anonieme bronnen dat TNT mogelijk een overnameprooi wordt voor FedEx. De Amerikanen zouden met een overname vooral hun marktpositie in Europa en Azië kunnen verstevigen. TNT is in het verleden vaker onderwerp geweest van overnamespeculaties. De post- en pakketbezorger wilde geen commentaar geven op het bericht, waarin gesteld werd dat het bedrijf al met FedEx in gesprek zou zijn.