Imam eist 55.000 euro van Wilders om verschijning in `Fitna`

DEN HAAG. Imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag heeft een claim van 55.000 euro neergelegd bij PVV-leider Geert Wilders. Jneid figureerde in Wilders` film Fitna. Hij stelt dat zijn ”goede naam en eer door het slijk zijn gehaald”. Ook zou zijn portretrecht zijn geschonden. In een reactie zei Geert Wilders gisteren dat hij niet van plan is om geld te betalen aan de imam. ”Ik ben niet onder de indruk van deze claim”, zei Wilders. Twee weken geleden besloot het Openbaar Ministerie Wilders niet te vervolgen om zijn film. Premier Balkenende heeft gisteren in de marge van de mediterrane top in Parijs met de premier van Jordanië gesproken over Fitna en ”de Nederlandse positie uiteengezet”, aldus een woordvoerder. De Jordaanse justitie wil Wilders vervolgen.