Huta Galung wint challenger

Eén dag gaf de tennisser Jesse Huta Galung zichzelf om te genieten van zijn eindzege bij het challengertoernooi in Scheveningen. Vanaf vandaag richt de 22-jarige Nederlander zich al weer op het volgende toernooi: de Dutch Open in Amersfoort. Daarin treft hij de Spanjaard Santiago Ventura.

„Morgen is weer een nieuwe dag en een nieuw toernooi. Daar moet ik gewoon weer vol aan de bak”, zei Huta Galung gisteren op een persconferentie na zijn overwinning op de Argentijn Diego Hartfield (6-3 en 6-4). De Nederlander schaarde zich met zijn zege bij een rijtje landgenoten die het toernooi in Scheveningen eerder op hun naam schreven. Dennis van Scheppingen (1996), Raemon Sluiter (2001 en 2002), Peter Wessels (2004) en Melle van Gemerden (2005) gingen Huta Galung voor.

Tegenstander Hartfield was op de Metsbanen verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van Matwé Middelkoop en Thiemo de Bakker. Huta Galung had zijn landgenoten niet om tips gevraagd. „Mijn trainer zat tijdens de partij van Matwé op de tribune, dus ik was op de hoogte.” Huta Galung stond in Scheveningen alleen in de eerste ronde een set af. „Maar eenvoudig was het nooit.”

Naast Huta Gulung doen op de Dutch Open in Amersfoort onder anderen Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en Martin Verkerk mee. De laatste gaat vanaf augustus samenwerken met oud-Davis Cupcaptain Tjerk Bogtstra.