Hoofdgebouw Rijks deze zomer open voor publiek

AMSTERDAM. Een deel van het hoofdgebouw van het Rijksmuseum is deze zomer korte tijd open voor publiek. Liefhebbers kunnen van 19 juli tot en met 31 augustus in de weekeinden tussen 12 en 16 uur een kijkje nemen in de voorhal en de eregalerij. Dat bevestigde een woordvoerder van het Rijksmuseum zaterdag naar aanleiding van een bericht in Het Parool. Het hoofdgebouw is sinds 2003 dicht wegens een grootschalige verbouwing. Door problemen met de aanbesteding kan het museum pas eind 2012 of begin 2013 de deuren heropenen. Tot voor kort hoopte het museum dat de verbouwing in 2010 klaar zou zijn. Het publiek kan tijdens de zomeropenstellingen de verloren gewaande muurdecoraties van architect Pierre Cuypers bekijken, die de afgelopen vier jaar door ruim tachtig restauratoren in hun volle glorie zijn hersteld.