Drie miljoen nl-domeinnamen geregistreerd

Arnhem. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft drie miljoen domeinnamen geregistreerd met de Nederlandse extensie .nl.

De driemiljoenste nl-domeinnaam werd vrijdagmiddag aangevraagd door een ontwerpster uit Amsterdam. Vooral particulieren laten steeds vaker domeinnamen registreren, blijkt uit onderzoek van SIDN. Het nl-domein is het op drie na grootste landendomein ter wereld, na .de voor Duitsland (ruim twaalf miljoen), .cn voor China (bijna twaalf miljoen) en .co.uk voor het Verenigd Koninkrijk (bijna zeven miljoen). Nederland staat in de wereld op de eerste plaats als het gaat om domeinnaamdichtheid: bijna één registratie op iedere vijf inwoners. De eerste nl-domeinnaam was cwi.nl en werd geregistreerd op 1 mei 1986. De site is nog steeds actief.

Registreer een .nl-domeinnaam via sidn.nl