Banksy onthuld

Het raadsel rond de identiteit van de befaamde Britse graffitikunstenaar Banksy lijkt opgelost. Volgens de krant Mail on Sunday gaat het om de 34-jarige Robin Gunningham.

Volgens de krant is Banksy alias Gunningham van gegoede afkomst. Hij bezocht een dure particuliere school in Bristol. Het blad publiceerde tevens een foto uit 2004, waarop hij te zien zou zijn tijdens een reis op Jamaica.

Hoewel Banksy soms exposeert en zijn werk veel geld opbrengt, heeft hij zijn identiteit altijd zorgvuldig geheim gehouden. Tot nu toe stond alleen vast dat Banksy uit Bristol kwam en zich later in Londen vestigde. De Mail on Sunday sprak met jaargenoten, die bevestigden dat Gunningham artistiek begaafd was. Sommigen herkenden hem op de foto.

Een collega, Luke Egan, die al eens met Banksy exposeerde, erkende dat hij vroeger een woning met Gunningham had gedeeld. Kon hij bevestigen dat Banksy Gunningham is? „Wel, destijds was hij het niet”, luidde het veelzeggende antwoord. De Mail ontdekte ook dat Gunningham had samengewoond met een vrouw die voor platenmaatschappij Hombre werkte. Dit bedrijf heeft illustraties van Banksy gebruikt.