Ballonvaarders in luchtruim Brabant

Ballonvaarders in luchtruim Brabant Eindhoven, 14 juli. Ruim dertig ballonnen stegen zaterdagavond op nabij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. De ballonvaart bij nacht was het hoogtepunt van Eindhoven Ballooning, een jaarlijks vierdaags festival. Eerder werden ballonvluchten wegens slecht weer afgelast. Ballonvaren is een dure hobby. Een kleine ballon kost al gauw 45.000 euro, balonnen met een speciale vorm kunnen wel 150.000 euro kosten. Nederland telt zo’n vijfhonderd ballonvaarders, voor wie het seizoen loopt van april tot oktober. Droog weer en weinig wind zijn vereist. Foto WFA WFA25T:EINDHOVEN BALLOONING 2008:EINDHOVEN;13JUL2008-Eindhoven Ballooning, dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvond vanaf de Karpendonkse Plassen in Eindhoven, vaarde zaterdagavond wederom uit vanaf de Karpendonkse Plassen in Eindhoven. Elk jaar komen tientallen ballonvaarders met hun hete luchtballonnen naar het Eindhovense festival, dat naast het jaarlijkse festival in Joure het grootste is van het land. Het weer was prachtig en droog. Prima weer dus om te ballonvaren, aldus de vele piloten. Toeschouwers konden tegen betaling een ballonvaart maken.WFA/nvr/str.Niels van Rooij WFA WFA