4 MEEZINGEN

Benny Lava zingt vreemde dingen www.youtube.com/buffalax

Benny Lava

www.youtube.com/buffalax (Crazy Indian Video)

Een dansscène uit een Bollywoodfilm is onmiskenbaar. De mannelijke en vrouwelijke hoofdpersoon dansen met verleidelijke bewegingen om elkaar heen, terwijl het achtergrondkoor waanzinnige danspassen uitvoert en kleurige stoffen door de lucht schieten. De muziek is onweerstaanbaar, het liefst zou je meezingen op de stevige ritmes. Maar ja, wat zingen ze eigenlijk? YouTubegebruiker Buffalax meende in het liedje Kalluri vaanil van de Indiase zanger Prabhu Deva Sundaram Engelse teksten te herkennen. De ondertiteling is rijkelijk bizar. You need to bite a bun Benny Lava! Have you been high today? I hear the nuns are gay! Zodra je het leest, hoor je het terug. En zanger Prabhu Deva Sundaram? Die is tegenwoordig vooral bekend als Benny Lava. Er is zelfs een gelijknamige site en Hyvespagina en er zijn shirts met Benny Lava. (EL)

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Esther Holtkamp, Carola Janssen, Ewout Lamé en Katherijne Pino