2 Verbazen

Alle overledenen op de kaart www.mydeathspace.com

De digitale dood

www.mydeathspace.com

Nick is dood. Hij pleegde vorige week zelfmoord. Op zijn MySpace-profiel had Nick als ‘stemmingsbericht’ „chagrijnig” ingevuld, de achtergrondkleur is zwart. Toch vulde de 28-jarige Nick ook braaf in dat hij goed kan koken en dat hij van Johnny Cash houdt. Waarom weet ik dit? Het wordt aangereikt via de site Mydeathspace.com. Bezoekers checken de laatste Amerikaanse nieuwsberichten waarbij doden vallen, googelen de naam en verzamelen op de homepage de Myspace-profielen. Zo kun je vernemen dat de zestienjarige hartsvriendinnen Shelby en Jamie vorige week omkwamen bij een auto-ongeluk. Smoorverliefd was Jamie volgens haar Myspace. Goed, deze site is raar, voyeuristisch en privé. Maar de nieuwsgierigheid wint. Op een kaart van de VS op Google Maps staat zelfs met grafsteentjes aangegeven waar de overledene woonde. (OvD)