Relax!

Mannenmodecollecties voorjaar 2009 uit Parijs en Milaan: zacht en gestreept.

Pyjama (7, Bottega Veneta) Het nieuwe kostuum heeft iets weg van een klassieke pyjama en dat komt niet alleen door de strepen, maar ook door de ruime pasvorm en elastiek in de taille; combineren met een donker colbert maakt het iets chiquer. Zonder stropdas, dat wel. PHOTO © PETER STIGTER MENSWEAR SPRING/SUMMER 2009 FILENAME IS DESIGNER NAME Stigter, Peter

Wat moet je als man aan onder de huidige economische omstandigheden? Blijven ploeteren in je strakke pak in de hoop dat de kredietcrisis je niet te pakken krijgt, of proberen van elke dag een feestje te maken, je geld uitgeven aan een paar schoenen en wachten tot de bui is overgewaaid? De boodschap van de internationale herenmode-ontwerpers is: relax! In hun onlangs gepresenteerde collecties in Milaan en Parijs leggen zij de nadruk op accessoires, strepen en soft tailoring. Met de pyjama als kostuum voor overdag en de smoking als uniform voor in de kleine uurtjes.