Radio Voorkeur

O.V.T. Derde aflevering in de serie Het zwijgen opgelegd, de geschiedenis in zeven executies. Jan van Herwaarden, Els Launspach en Fik Meijer over de verbranding van Jeanne d’Arc. Radio 1, 10.15-11.04u.

In pursuit of the Dalai Lama. In 1959 versloeg correspondent Charles Wheeler voor de BBC de vlucht van de Dalai Lama uit Tibet. Maar hij was niet de enige. Vijftig jaar later brengt hij drie andere journalisten bij elkaar die toen ter plekke waren. BBC 4, 14.30-15.00u.

Circus Jeroen Bosch. Rinske Wels praat met Lia Dorana, die vrijdag 90 jaar wordt. Ze speelde met Conny Stuart in het cabaret van Wim Sonneveld. Later vergaarde ze nationale roem als Liesbeth Doorsnee in het hoorspel In Holland staat een huis van Annie M.G. Schmidt. Radio 2, 20.05-23.05u.

Zomeravondconcert. Live registratie van het Robeco zomerconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Op het programma de ouverture Leonore van Beethoven, het Celloconcert in D. van Haydn en de symfonie nr. 40 van Mozart. Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Jaap van Zweden. Solist: Steven Isserlis, cello. Radio 4, 20.02-23.02u.