Minister: geen probleem Spijkers

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie, ChristenUnie) ontkent dat er problemen zijn met Fred Spijkers, de klokkenluider en voormalig defensiemedewerker. Er is niets aan de hand en er is ook geen bemiddeling nodig, zei de minister gistermiddag na afloop van de ministerraad. Volgens hem is er in 2002 een schikking getroffen tussen Defensie en Spijkers, waarbij is afgesproken dat beide partijen verder over de kwestie zouden zwijgen. „Wat ons betreft is de zaak geregeld.”

Spijkers kreeg een schadevergoeding van 1,6 miljoen euro, maar is nog in conflict over de uitvoering. Zo ontving hij een belastingaanslag van circa één miljoen euro. Van Middelkoop neemt met zijn uitspraken nadrukkelijk afstand van de oproep van de Tweede Kamer om de kwestie voor de zomer op te lossen.

Meer over klokkenluider Spijkers: nrc.nl/binnenland