Film van de dag

Tygo Gernandt (links) en Egbert Jan Weeber (midden) spelen de psychopathische vrienden Maikel en Stan in de film Van God los. scene uit de film "Van God Los" FOTO: RCV rcv

Van God los. Eindelijk een Nederlandse film met ballen. Dat was de algemene teneur over misdaadfilm Van God los. Gebaseerd op ware gebeurtenissen nog wel: debutant Pieter Kuijpers liet zich voor de Nederlandse Pulp Fiction inspireren door de ‘Bende van Venlo’.Tygo Gernandt en Egbert Jan Weeber spelen de psychopaatjes en vrienden-voor-het-leven Maikel en Stan, die via kleine delicten het bloederige pad van kwaad tot erger bewandelen. Toenmalige soapie Angela Schijf is hun gangstermeisje. De film gaat met een pistoolschot van start en knalt dan met vaart en flair door het Limburg van de jaren negentig.Met films als Dennis P. en dit jaar TBS zou Kuijpers zich ontpoppen als éénoog koning van de Nederlandse psychothriller.Gouden Kalveren waren er voor Gernandt, regisseur Kuijpers en scenarist Paul Jan Nelissen. (Pieter Kuijpers, 2003, NL). Ned.3, 22.00-23.30u.

    • Dana Linssen