Drenkelingen op La Gomera

Drenkelingen op La Gomera Alajero, 12 juli. Drenkelingen liggen in een boot die hen naar de haven van Alajero heeft gebracht op het Canarische eiland La Gomera. Ze maken deel uit van een groep van enkele tientallen voornamelijk Afrikaanse migranten die de afgelopen dagen probeerden via de Spaanse eilandengroep voor de kust van Afrika de Europese Unie te bereiken. Daarbij verdronken alleen deze week al bij drie afzonderlijke incidenten in totaal zeker negentien migranten. Donderdag werden in de noordelijke Mauretaanse havenstad Nouadhibou meer dan tweehonderd migranten opgepakt die op het punt stonden de oversteek naar de eilanden te maken. De migranten uit in totaal elf verschillende landen, waaronder Guinee-Bissau, Gambia en Senegal, zouden gerepatrieerd worden. Foto AP Migrants lie in a boat on arrival in Alajero on the Canary island of La Gomera, Spain Friday July 11, 2008. Four bodies have been retrieved from a small boat packed with would-be immigrants after it arrived in La Gomera, the third similar tragedy in recent days, the Interior Ministry said Friday. Every year, thousands of poor Africans seeking the prosperity of Europe attempt treacherous journeys in overcrowded boats, hoping to reach the Spanish mainland or Spain's Canary Islands. (AP Photo/EFE, Carlos Ferdanzez) ** LATIN AMERICA, CARIBBEAN AND SPAIN OUT, NO SALES ** Associated Press