Chávez’ ex in opstand

De Venezolaanse president Chávez krijgt steeds meer oppositie van zijn ex-vrouw. Marisabel Rodríguez zal vandaag meelopen in een protestmars tegen de uitsluiting van 272 politici, bijna allen oppositieleden, bij de regionale en lokale verkiezingen in november dit jaar.

Na haar scheiding in 2004 liet Rodríguez zich regelmatig kritisch uit over haar ex-man. Vorig jaar keurde ze openlijk een grondwetswijziging af waarmee Chávez zijn macht had willen uitbreiden. Onlangs besloot ze zich voor de oppositie kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van haar thuisstad Barquisimeto.

Chávez sloot gisteren wel vrede met president Uribe van Colombia. De twee hielden in het Venezolaanse Punto Fijo de eerste officiële bilaterale top sinds ze acht maanden geleden ruzie kregen over de guerrillabeweging FARC. Na een „openhartige conversatie” slaan ze nu „een nieuwe weg in”, aldus Chávez na afloop. (AFP, AP)