Beeld Hitler af zoals hij was of doe het liever niet 2

Ik ben 87 jaar en waarschijnlijk reageer ik anders dan iemand van 50 of 60. Maar na het artikel over de onthoofding van Hitlers wassen beeld gelezen te hebben, dacht ik: ”Wat moet ik ermee?” Ik werd er stil van.

Welk mens komt op de gedachte van zo`n wreed mens een wassen beeld te maken? De maker is blind voor alle reacties van verdriet die hij met de vertoning van dit beeld los kan maken. De leiding van Madam Tussaud in Berlijn toont geen enkel menselijk gevoel.

Het zou een schande zijn als dit beeld ooit weer tentoongesteld zou worden en niemand zou ooit de behoefte moeten hebben naar dit beeld te gaan kijken. De gemeenteraad van Berlijn moet verteld worden dat de vertoning van een persoon die zoveel leed heeft veroorzaakt onmenselijk is. Laten we hopen dat in de toekomst geen beelden meer worden gemaakt van de huidige mensenmoordenaars.

    • J.E. Webster