Zonnefeest vieren

Zonnefeest vieren KINDEREN Amsterdam Vier het Peruaanse zonnefeest Inti Raymi in het Tropenmuseum. Het museum neemt jullie mee naar de Peruaanse stad Cuzco, waar elk jaar het zonnefeest gevierd wordt, ter ere van de machtige zon Inti. In de zonnetempel kom je van alles te weten over dit feest. Tijdens de dagelijkse workshops maken en versieren jullie zonnekronen voor de zonnekoning. Daarnaast zijn er kijktochten en rondleidingen langs alle wereldculturen in het museum. Het Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam. Inl. 020-5688200 & www.tropenmuseum.nl. Dag. geopend van 10u-17u. Peruvian actor, Nicardo Carrillo (C), performs as the Inca during the "Inti Raymi" (Sun Festivity) in the southern city of Cusco, Peru on June 24, 2008. Inti Raymi commemorates the link between ancient Inca culture and elements of nature, such as the sun, earth, water, etc, on winter solstice in the southern hemisphere. The celebrations conclude in the Sacsayhuaman fortress, 1 km north of the city, gathering thousands of foreign and national tourists to the archaeological site. AFP PHOTO/ANDINA/NORMAN CORDOVA AFP

Amsterdam

Vier het Peruaanse zonnefeest Inti Raymi in het Tropenmuseum. Het museum neemt jullie mee naar de Peruaanse stad Cuzco, waar elk jaar het zonnefeest gevierd wordt, ter ere van de machtige zon Inti. In de zonnetempel kom je van alles te weten over dit feest. Tijdens de dagelijkse workshops maken en versieren jullie zonnekronen voor de zonnekoning. Daarnaast zijn er kijktochten en rondleidingen langs alle wereldculturen in het museum.

Het Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam. Inl. 020-5688200 & www.tropenmuseum.nl. Dag. geopend van 10u-17u.