Wisselend weer

Na een paar wisselvallige dagen komt de atmosfeer weer een beetje tot rust. Het wordt droger, maar van de buien zijn we nog niet helemaal verlost.

Vanavond klaart het op veel plaatsen op. Vanuit het westen neemt de bewolking in de loop van vanavond en de komende nacht weer toe, gevolgd door een aantal buien.

In het oosten van het land kan tijdens opklaringen nog een enkele mistbank ontstaan. Het koelt af naar 12 tot 14 graden.

Morgenochtend trekken de buien weg naar het oosten en breekt vanuit het westen de zon vaker door. Morgenmiddag is het op een enkele bui na droog. Met wat zon en een matige tot vrij krachtige naar west draaiende wind wordt het 18 tot 20 graden. Er volgt een heldere frisse nacht met minima landinwaarts rond een graad of 10.

Zondag is er flink wat zon, maar er ontstaan ook weer stapelwolken. Uit een enkele wolk kan een bui vallen, maar het grootste deel van de dag blijft het droog. Echt warm wordt het niet met een naar noordwest draaiende wind: slechts 18 graden op de Wadden tot plaatselijk 21 in Limburg.

Volgende week begint niet slecht. Met geregeld zon en een naar zuidwest draaiende wind warmt het weer een paar graden op. Ook dan kan er nog een verdwaalde bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog